ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secret Service a anunțat că a închis dosarul anchetei privind cocaina descoperită la Casa Albă, fără să fi identificat vreun suspect.

Într-un comunicat dat publicității joi, Secret Service, serviciul de protecție al demnitarilor americani, arată:

„Nu a fost descoperită nici o înregistrare video care să ofere piste de anchetă sau orice alt mijloc care să permită anchetatorilor să identifice cine ar fi putut pune substanța găsită în această zonă.”

Și comunicatul conchide:

„Fără dovezi materiale, investigația nu va putea identifica un suspect dintre sutele de persoane care au trecut prin anticamera unde a fost descoperită cocaina. În acest moment, investigația Secret Service este închisă din cauza lipsei de dovezi fizice.”

Comunicatul mai arată că punga cu cocaină ar fi fost „supusă unei analize amănunțite (de identificare) a amprentelor digitale și a ADN-ului”.

Comunicatul Secret Service este scandalos. Cine își imaginează că există la Casa Albă un colțișor nesupravegheat video?

Cu atât mai mult cu cât același comunicat afirmă că substanța a fost găsită într-un loc („receptacle” în engleză – probabil un fișet) unde „se depozitează temporar aparatele electronice și personale înainte de intrarea în Aripa de Vest” a Casei Albe.

Or, Aripa de Vest este (ar trebui) să fie locul cel mai bine păzit și supravegheat din toată clădirea, dat fiind că aici se află Biroul Oval, Cabinet Room (sala unde au loc ședințele de guvern), Situation Room (sala unde se întrunește Consiliul pentru Securitate Națională) și Roosevelt Room (unde au loc ședințe și alte întâlniri ale președintelui SUA).

Batista pusă pe țambal a provocat nu numai indignarea opoziției Republicane, ci și ironiile internauților.

Unul s-a întrebat dacă Secret Service ar mai fi închis cazul dacă, în loc de cocaină, ar fi fost descoperit antrax sau altă armă chimică ori bacteriologică.

Dar o bombă?

Cocaina a fostdescoperită la două zile după ce Hunter Biden, un toxicoman notoriu, a fost văzut la Casa Albă.

Pe 4 iulie, la serbarea de Ziua Națională a SUA, Hunter a fost surprins în balconul Casei Albe, alături de Președinte, Prima Doamnă și familia sa, în timp ce pare să ia o priză de cocaină.

O postare pe Twitter pare să explice cel mai bine scandaloasa mușamalizare a CocaineGate:

„Nespunându-ne a cui este cocaina... ne spuneți a cui este cocaina.”