ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O imagine surprinsă în gara din Budapesta îi arată pe refugiații sirieni puși să stea în genunchi la casa de bilete (Foto stânga). Aceștia doreau să cumpere tichete pentru trenurile spre Germania.

Instantaneul a fost surprins de către Peter Bouckaert, Director pentru Urgențe la Human Rights Watch, cu doar o zi înainte de comemorarea a 76 de ani de la începutul celui de-al doilea război mondial, atunci când Germania și URSS au atacat, simultan, Polonia.

Fotografia aduce aminte de felul în care naziștii îi tratau pe evreii din Polonia, existând și instantanee în acest sens, precum cel surprins la Szczebrzeszyn (Foto dreapta:Sursa: Yad Vashem Photo Archive). În imagine, un grup de persoane, ce pare să fie compus din oameni de toate vârstele, este ținut în genunchi, cu mâinile ridicate, sub amenințarea armelor soldaților Germaniei.