ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul în care, până în prezent, 93 de medici canadieni au murit subit după vaccin, Colegiul Medicilor și Chirurgilor din Ontario promovează cu și mai multă râvnă „vaccinurile” anti-COVID.

De fapt, ei sunt susținători atât de puternici ai acestor vaccinuri, încât îi sfătuiesc pe medici să folosească mijloace psihotrope în cazul persoanelor care suferă de „anxietate” cu privire la vaccin, potrivit vigilantfox.substack.com, care semnalează știrea. „Utilizarea responsabilă de medicamente prescrise și/sau trimiterea pacienților la psihoterapie sunt opțiuni disponibile”, spun aceștia.

Iată un comunicat pe care l-au transmis medicilor din Ontario:

În general, există foarte puține scutiri medicale acceptabile de la vaccinarea COVID-19
(de exemplu, o alergie severă confirmată de un alergolog/imunolog sau o reacție anafilactică la o doza anterioară de vaccin COVID-19 sau la oricare dintre componentele acestuia, [reacție] care nu poate fi atenuată sau un episod diagnosticat de miocardită/pericardită după primirea unui vaccin mRNA). (Sunt menționate doar motive medicale. Obiecțiile noastre personale sau de natură religioasă sunt inexistente). 

Având în vedere raritatea acestor excepții și faptul că vaccinurile s-au dovedit a fi atât sigure și eficiente, orice document scris pentru pacienții care se califică pentru o scutire medicală trebuie să specifice în mod clar:

* motivul pentru care nu pot fi vaccinați împotriva COVID-19 (informații medicale clare care justifică scutirea); și
* perioada de timp efectivă din motive medicale (permanentă sau limitată în timp).

Deși medicii sunt în general obligați să completeze rapoarte medicale terțe pentru pacienți când sunt solicitați, circumstanțele pandemiei fac justificat refuzul medicilor de a scrie note sau să completeze formulare atunci când pacientul care face cererea nu are o afecțiune medicală care să justifice o scutire. Dacă vă aflați în această situație, explicați-i pacientului în mod clar că dvs. nu le puteți elibera o scutire sau un formular și motivele pentru care nu puteți face asta.

De asemenea, este important ca medicii să lucreze cu pacienții lor pentru a-i ajuta să-și gestioneze anxietățile legate de vaccin și pentru a nu încuraja comportamentul evitării. De exemplu, pentru frica extremă de ace (tripanofobie) sau alte cazuri care creează îngrijorare puternică, utilizarea responsabilă de medicamente prescrise și/sau trimiterea pacienților la psihoterapie pot fi opțiuni disponibile. În general, medicii au responsabilitatea de a-și ajuta pacienții să fie informați corespunzător cu privire la vaccinuri și a nu permite ca acele anxietăți să fie intensificate de o scutire.

Să ne concentrăm pe ultima propoziție, „utilizarea responsabilă a medicamentelor prescrise și/sau trimiterea la psihoterapie pot fi opțiuni disponibile”. De fapt, ei au spus-o puțin mai clar înainte de reformulare

 

„În cazuri de îngrijorare serioasă, utilizarea responsabilă a medicamentelor prescrise și/sau trimiterea la psihoterapie SUNT opțiuni disponibile.”

Sună mai mult a „TREBUIE” decât „POȚI”.

Populara realizatoare de podcasturi Laura-Lynn Tyler Thompson l-a intervievat pe medicul canadian William Makis pe această temă. Iată ce a avut de spus despre asta:

Așadar, acest lucru a venit recent de la Colegiul Medicilor și Chirurgilor din Ontario. Colegiul a trimis o scrisoare tuturor medicilor din Ontario, în care le-a sugerat acum – până acum, ei nu le-au impus asta – că oricare dintre pacienții lor nevaccinați, despre care consideră că au o problemă psihică, ar trebui să primească medicamente psihiatrice. Până acum, este doar o sugestie, dar Colegiul Medicilor și Chirurgilor din Ontario nu ar trebui să facă astfel de sugestii.

Acest lucru este extrem de neetic și se alunecă pe o pantă periculoasă. Dacă ei sugerează că oamenii care doresc să aibă autonomie corporală și nu vor să primească un vaccin experimental – că ar putea fi ceva în neregulă cu ei din punct de vedere mintal, atunci aceasta este o pantă foarte, foarte periculoasă pe care ne aflăm.”

Asociez nonconformitatea cu cineva care este fie a) un gânditor liber, fie b) care nu se conformează ușor. Acum vor să redefinească acest tip de om ca fiind „nebun”.

Dr. William Makis: 93 de medici morți după lansarea vaccinului: