Liderii bisericilor creștine apără nevoia unei prezențe creștine în Orașul Vechi din Ierusalim, în contextul în care, așa cum presa a relatat, au crescut actele de vandalism, abuzurile verbale și achiziționarea , în mod agresiv, a unor bunuri, de către coloniștii evrei, informează site-ul catholicnewsagency. com.

„Astăzi, biserica se confruntă cu cea mai gravă amenințare din partea unor grupări de coloniști. Coloniștii sunt persistenți în încercarea lor de a eroda prezența comunității creștine în Ierusalim”, a declarat Patriarhul Ortodox Grec  de la Ierusalim, Teofil al- III-lea, într-un interviu acordat ziarul The Guardian.

„Aceste grupuri radicale de coloniști sunt foarte bine organizate. În ultimii ani, am fost martori la profanarea și vandalizarea  unui număr fără precedent de biserici și locuri sfinte. Am primit tot mai multe plângeri din partea preoților și credincioșilor locali care au fost atacați și agresați”, a spus înaltul ierarh.

Instituțiile catolice și credincioși catolici au fost, de asemenea, ținta unor astfel de atacuri, a declarat și preotul catolic din Ierusalim, părintele David Neuhaus, afiliat al Institutului Pontifical Biblic.

„Ceea ce descrie patriarhul Toefil este corect, în sensul  că proprietățile bisericii și credincioșii creștini au fost atacați”, a spus părintele Neuhaus.

Majoritatea creștinilor din Israel este formată din arabi aparținând Bisericilor greco-catolice, ortodoxe sau romano-catolice.

Abația benedictină a Adormirii Maicii Domnului a fost vandalizată de cinci ori în ultimii ani, cu mesaje anticreștine cu graffiti, scrise în ebraică.

Vandalii au distrus ferestrele vitrate și o statuie a Fecioarei Maria din biserica Sf. Ștefan a mănăstirii Salei din Beit Jamal, de lângă Ierusalim, în septembrie 2017.

Ordinul Sfântului Mormânt a contribuit recent cu fonduri pentru un proiect de construire a unui gard în vederea  protejării unei alte  biserici catolice vandalizate, din Nazaret, de atacuri viitoare.

Preotul Neuhaus explică însă că „aceste atacuri sunt îndreptate în mod egal și împotriva musulmanilor” și că „multe alte moschei sunt vizate la fel ca bisericile”. El spune că violența coloniștilor este îndreptată împotriva tuturor non-evreilor.

„Problema colonizării și a violențelor grupărilor de dreapta este un fenomen important în societatea israeliană și afectează profund creștinii și musulmanii”, a spus acesta.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews