ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul din liderii celei mai mari asociații de fermieri din Franța a avertizat că lipsa nutrețului, provocată de secetă, va duce la o criză de lapte în Hexagon. 

Yannick Fialip, președintele Comisiei Economice a Federației Naționale a Sindicatelor Exploatatorilor Agricoli (FNSEA), a declarat:

„Cred că în lunile următoare vom avea o penurie de lapte în Franța. Pentru a face lapte, este nevoie de furaje, în special de lucernă și de porumb, care au crescut puțin anul acesta. Riscăm deci să ducem lipsă de lapte în toamna și iarna aceasta.”

Fialip a explicat că, în mod normal, animalele pasc pe pășuni în această perioadă a anului.

Însă, din cauza secetei grave, „suntem nevoiți să aducem furaje depozitate în această primăvară, care erau destinate să hrănească animalele în iarnă, dar care au început să fie folosite încă din iulie și august”.

Fialip s-a plâns și de faptul că prețul pentru lapte pe care statul francez îl oferă crescătorilor este cu 20% mai mic în raport cu cel din alte țări europene și a avertizat în legătură cu riscul ca mulți crescători să își reducă șeptelul.