ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Columbia, țară unde căsătoriile între persoane de același sex sunt legale din 2016, s-a oficiat recunoscut recent și un mariaj între trei bărbați, informează AFP.

„Ne-am dorit să oficializăm (...) familia noastră. Nu exista nimic solid din punct de vedere legal care să ne recunoască ca familie”, a declarat Victor Hugo Prada, unul dintre membrii acestei uniuni, într-un material video difuzat luni. „Suntem o familie, o familie poliamoroasă. Este pentru prima dată în Columbia”, a adăugat el.

Prada, de profesie actor, și cei doi parteneri ai săi au intrat din 3 iunie sub regimul patrimonial cunoscut în mod legal în Columbia sub numele de „trieja”.

Acest mariaj în trei are în componența sa, alături de Prada, un profesor de educație fizică și un jurnalist, care în 2000 au fost protagoniștii primei căsătorii homosexuale publice din Columbia.


Aceasta este prima uniune „în trei” care a fost legalizată în Columbia, deși astfel de parteneriate sunt frecvente, a expicat avocatul Asociației LGBTI, germanul Rincon Perfetti.

„Este o recunoaștere a faptului că există și alte tipuri de familii”, a explicat el.

Potrivit M. Rincon, încadrarea în acest regim patrimonial are implicații "100% legale" pentru cei trei bărbați, în condițiile în care, în caz de separare sau de deces, aceștia își pot împărți bunurile sau au acces la o pensie.

În Columbia, cuplurile formate din persoane de același sex au dreptul să adopte copii.