ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Columbia a legalizat eutanasia, alăturându-se astfel altor trei state din lume: Olanda, Belgia şi Luxemburg, informează portalul Cultura Vieţii.

 

Biserica Catolică din Columbia a declarat că eutanasia este inacceptabilă din punct de vedere moral şi a ameninţat că va închide spitalele din ţară. "Nimeni nu trebuie să fie obligat să devină complice la intenţia de a lua viaţa unui om. De aceea obiecţia de conştiinţă pentru medici şi pentru furnizorii de servicii medicale ar trebui definită prin lege", a declarat Wesley J. Smith, avocat şi expert în bioetică.

În Canada, pentru legalizarea eutanasiei decizia Curţii Supreme va intra în vigoare începând cu anul viitor; în prezent, eutanasia este permisă în Quebec.

Elveţia nu permite eutanasia, ci doar sinuciderea asistată nemedical şi studiile realizate pe sinucigaşi. Trei state americane permit sinuciderea asistată: Oregon, Washington şi Vermont.