ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un lunetist britanic al SAS (Special Air Service) a reușit, cu o lovitură de maestru, să decapiteze cu un glonț un comandant al jihadiștilor ISIS care tocmai își antrena locotenenții, într-o tabără din Siria.

Peste 20 de recruți jihadiști participau la ”lecția de decapitări”, când, într-o fracțiune de secundă și-au văzut ”antrenorul” spulberat: decapitat de un glonț, de la o distanță de 1.200 de metri. Maestrul acestei operațiuni ar fi, relatează Daily Mail, un lunetist britanic din SAS, care ar fi folosit un glonț special pentru această execuție.
 
Conform presei britanice, lunetiștii din SAS sunt echipați cu pistoale arme israeliene Dan 338, dotate cu amortizoare care reduc zgomotul și elimină orice flash.

Opt trupe britanice, înarmate cu lunete, mitraliere și lansatoare de rachete, se aflau în apropiere doar de locul unde Statul Islamic pregătea noii teroriști. 

Agenții au primit informații cu privire la locul unde de desfășoară cursul de pregătire al noilor membri ISIS și au decis să efectueze o operațiune aproape chirurgicală.
 
Recruții erau învățați cum să folosească cuțite, topoare și săbii pentru a ucide prizonieri. Dar, după cum  au relatat martori, după ce au văzut cum e decapitat comandantul ISIS, ar fi fugit, abandonând cauza.