Un important lider al guerillelor pro-ruse din estul Ucrainei, a fost asasinat la Donețk, conform unor oficiali locali, preluați de Moscow Times. În vârstă de 36 de ani, Mihail Tolstuk, cunoscut pe câmpul de luptă ca "Givi", a fost declarat mort în dimineața zilei de miercuri.

Condițiile în care comandantul pro-rus a fost asasinat sunt neclare, dar, conform mai multor rapoarte neverificate, ar fi fost o explozie în biroul lui Tolstuk. Insurgenții dau vina pentru moartea liderului lor pe agenții ucraineni.

Tolstuk a fost unul dintre cei mai renumiți și mai criticați comandanți ai conflictului sângeros dintre Ucraina și separatiștii pro-ruși.Tolstuk, care s-a născut în Donețk, a activat în armata Ucrainei, înaintea conflictului, ca și comandant de tanc.

În primăvara lui 2014, el s-a alăturat forțelor rebele și a condus batalionul separatist cu nume de cod "Somali”. Unitatea pe care o conducea a luat parte la mai multe confruntări importante, printre care asedierea aeroportului din Donețk. Tolstuk a fost acuzat că aplică rele tratamente prizonierilor ucraineni, fiind pentru aceasta sancționat de Uniunea Europeană.

Anul trecut, un alt lider important al separatiștilor, Arseni Pavlov, cunoscut sub numele de „Motorola”, a fost ucis de o explozie în liftul casei sale din Donețk.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews