ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soldați israelieni deghizați în arabi au descins într-un spital din Cisiordania, în căutarea unui bărbat suspectat de atac cu armă albă.

Deghizați în palestinieni, cei aproximativ 30 de militari evrei au mers direct în salonul despre care aveau informații că s-ar afla cel căutat, afirmă surse locale citate de RT.
 
Camerele de filmare din spital arată bărbați înarmați, purtând veșminte arăbești, unii dintre ei având barbă sau acoperindu-și în întregime fața, dâdnd buzna pe holul spitalului, cu arme îndreptate împotriva personalului medical.

Una din rudele suspectului a fost împușcată în cap, iar o alta legată de pat, în timp ce bărbatul căutat a fost pus într-un scaun cu rotile și scos din unitatea medicală. Acesta fusese împușcat luna trecută, când atacase cu un cuțit un cetățean israelian. Acum se află în custodia autorităților israeliene și va judecat pentru terorism.
 
Presa scrie că a fost vorba de o operațiune marca Shin Bet (serviciile de securitate internă israeliene). Cei 30 de soldați au preluat controlul asupra spitalului, intrând direct în camera în care era internat suspectul.
 
Denumirea evreiască a comando-ului Shin Bet care a acționat în spitalul din Hebron este ”mistaravim”, adică ”cei care se deghizează in arabi”, pentru că, din această echipă specială fac parte doar evrei sefardiți. Adică cei originari din statele arabe și din nordul Africii. Toți au trăsături similare arabilor și au învățat în familie araba ca a doua limbă maternă. Numele și chipurile ”mistaravim” reprezintă un secret militar. Nici măcar cei din familiile lor nu știu cu ce se ocupă. 
 
Operațiunea de azi amintește de una trasă la indigo, de luna trecută, din Nablus. Și atunci, un comando Shin Bet a intrat, deghizat, în spital, capturând un palestinian care era căutat.  Nu au existat însă victime.