ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană a plătit 360.000 de euro pentru un studiu referitor la impactul pe care pirateria online îl are asupra vânzărilor legale de muzică, filme, jocurilor video și cărți al căror conținut este supus drepturilor de autor, dar a decis să nu publice studiul, susține o membră a Parlamentului European, scrie Profit.ro

Motivul pentru care Comisia Europeană a decis să nu publice studiul ar putea fi faptul că acesta nu a ajuns la concluziile dorite. Mai exact, concluzia studiului a fost aceea că nu există suficiente dovezi care să demonstreze că pirateria ar avea un impact negativ major asupra vânzărilor legale.

Studiul a fost scos la iveală de către Julia Reda, membră a Parlamentului European, reprezentantă a Partidului Piraților din Germania, care militează în special pentru libertate în mediul virtual.