ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană va decide în luna iunie eventuale măsuri juridice pentru penalizarea țărilor central și est-europene care au refuzat să accepte imigranți extracomunitari în cadrul schemei cotelor stabilită de Uniunea Europeană, informează Reuters, preluată de Mediafax.

Deși Comisia Europeană a stabilit în 2015 distribuirea proporțională a 160.000 de imigranți, până acum au fost relocați doar 18.500.

Polonia și Ungaria au refuzat să primească vreun imigrant extracomunitar în cadrul sistemului de relocare.

„Este inacceptabil ca în timp ce majoritatea statelor membre depun eforturi reale, într-un autentic spirit european, alte țări să continue să demonstreze că nu sunt deloc solidare"”, a declarat Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Imigrație. El cere Poloniei și Ungariei, „care nu au acceptat nicio persoană ce are nevoie de protecție, să înceapă să facă acum acest lucru”.