ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Migranții cărora nu le sunt acceptate solicitările de azil într-un stat din Uniunea Europeană și care contestă decizia în justiție trebuie plasați în detenție pentru a elimina riscul ca aceștia să rămână ilegal în Europa, recomandă Comisia Europeană, potrivit publicației Politico.

 Comisarul european pentru Migrație, Dimitris Avramopoulos, a apreciat că măsura este „în totală conformitate" cu legislația privind drepturile omului, iar aplicarea ei „nu doar că va reduce presiunea asupra sistemelor de azil din statele membre, astfel încât să aibă capacitatea de a le asigura protecție celor care chiar au nevoie de ea, ci le va transmite un semnal puternic celor care pornesc în călătorii periculoase și ilegale spre UE".

Legislația europeană prevede că migranții ilegali pot fi plasați în detenție între șase și 12 luni.

Măsurile propuse de Executivul comunitar prevăd că imigranții care urmează să fie repatriați în țările de origine pentru că nu întrunesc condițiile pentru acordarea de azil și care „dau semne că nu se vor conforma, refuzând să coopereze în procedurile de identificare sau opunându-se violent sau fraudulos", ar trebui privați de libertate pentru a nu putea fugi sau a nu se putea ascunde pe durata procedurilor de apel sau de repatriere.

Date publicate de Comisia Europeană și citate de Politico arată că în 2015 numărul migranților ilegali din UE care au primit decizii de repatriere a fost de 533.395, față de 470.080 în 2014.

Numărul lor poate ajunge la un milion după ce vor fi procesate toate solicitările de azi din toate statele membre.