ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană a dat asigurări, luni seară, că vaccinarea împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie, subliniind că nu vor exista drepturi diferite în funcție de opțiune.

"Vaccinarea este voluntară", a declarat Maroš Šefčovič, vicepreședinte al Comisiei Europene pentru Relații Interinstituționale și Prognoză, argumentând că unele persoane pur și simplu nu vor vrea să se vaccineze, iar altele nu vor putea fi vaccinate din rațiuni medicale.

"Luăm toate măsurile de precauție astfel încât să nu creăm baze pentru tratarea diferită a acestor persoane sau vreo limitare a drepturilor", a subliniat Maroš Šefčovič, citat de agenția Associated Press.

Maroš Šefčovič a precizat că prioritatea va fi colectarea de date, la nivel european, despre mutațiile suferite de coronavirus și despre modul în care acționează vaccinurile. "Trebuie să ne asigurăm că datele vor fi colectate electronic prin respectarea tuturor reglementărilor privind sfera privată și că acest lucru se va face prin platforme interoperaționale, astfel încât să avem acces comun la date; este necesar să avem date despre eficiența vaccinurilor, pentru evaluarea întregului proces de vaccinare", a subliniat Maroš Šefčovič.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews