ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cărțile de identitate ale cetățenilor UE vor trebui să cuprindă date biometrice, și anume amprente digitale și imagini faciale care vor fi stocate pe cipul documentului, arată un pachet de măsuri gândit pentru a restrânge spațiul de manevră al teroriștilor și infractorilor, lipsindu-i de mijloacele necesare pentru planificarea, finanțarea și săvârșirea infracțiunilor.

Comisia propune măsuri de îmbunătățire a elementelor de securitate cu care sunt prevăzute cărțile de identitate ale cetățenilor UE și documentele de ședere ale membrilor de familie ai acestora din afara UE.
 
Potrivit estimărilor, 80 de milioane de europeni dețin cărți de identitate care nu pot fi citite automat și nu sunt prevăzute cu elemente biometrice de identificare.

Comisia propune astfel instituirea obligativității datelor biometrice în cazul țărilor care eliberează cărți de identitate: de acum înainte, cărțile de identitate ale cetățenilor UE (în vârstă de peste 12 ani) și documentele de ședere ale membrilor de familie ai acestora din afara UE vor include date biometrice, și anume amprente digitale și imagini faciale care vor fi stocate pe cipul documentului.