ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia pentru Informații a Camerei Reprezentanților a constatat că nu există nici o dovadă privind colaborarea dintre echipa de campanie a lui Donald Trump cu rușii, potrivit concluziilor prezentate luni de reprezentanții comisiei.

„Nu am găsit nici o dovadă de colaborare, coordonare sau conspirație între echipa de campanie a lui  Trump și ruși”, se spune în document, scrie breitbart.com.

Proiectul de raport, redactat de republicani, va fi prezentat marți, în comisie, democraților, pentru examinare și comentariu. Raportul va deveni public abia după ce a fost analizat de membrii democrați ai Comisiei, iar serviciile secrete vor decide ce informații pot fi publicate, proces ce ar putea dura câteva săptămâni.

„Completarea raportului va însemna închiderea unui capitol în supravegherea comisiei privind la amenințarea reprezentată de Moscova - care a început cu mult înainte de această anchetă și care va continua”, spune proiectul de raport.

„Am analizat aproximativ 300.000 de documente,  am realizat 73 de interviuri, încercând să răspundem la cele patru întrebări care au fost inițial stabilite de comisie. Da, rușii au încercat să interfereze cu procesul nostru electoral. Da, au avut atacuri cibernetice. Nu am putut găsi nici o dovadă de colaborare între echipele de campanii și ruși”, a declarat congresmenul republican Mike Conaway.

Proiectul de raport cuprinde peste 40 de constatări inițiale, referitoare la atacurile Rusiei asupra aliaților europeni,  atacuri ciberneticele rusești asupra instituțiilor politice din SUA, precum și utilizarea lor de către mass-media și rețelele de socializare pentru a semăna discordie și „răspunsul preelectoral palid la măsurile active ale Rusiei”.

Raportul este însă de acord cu afirmațiile comunității americane de informații, conform cărora Rusia a intervenit în alegerile din 2016, dar nu aprobă teza potrivit căreia președintele rus Vladimir Putin l-ar fi preferat pe Donald Trump în defavoarea lui Hillary Clinton.

Reamintim că CIA și NSA și FBI au denunțat amestecul rus în alegerile prezidențiale din 2016, prin campanii pe rețele de socializare și piratarea unor informații provenind din tabăra democrată. 
 
Președintele Donald Trump a respins orice complicitate între echipa sa de campanie și Rusia, iar Moscova a dezmințit constant acuzațiile americane.