ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul Internațional Olimpic și-a schimbat politicile pentru a permite mai multor atleți transsexuali să participe la Jocurile Olimpice, în competițiile masculine sau feminine.

Comitetul International Olimpic a precizat că va adopta un nou regulament care să permită atleților transsexuali care nu au recurs la modificări anatomice pe cale chirurgicală să ia parte la Jocurile Olimpice, scrie The Independent.

În momentul de față, atleții transsexuali nu pot participa decât dacă beneficiază de recunoașterea legală a noului sex care trebuie să fi fost acordată de autoritățile competente și dacă au suferit un tratament hormonal adecvat noului sex de minimum doi ani.

Susținătorii drepturilor transsexualilor au criticat măsurile ca fiind excesiv de restrictive și pentru că pun prea mult accentul pe prezentarea fizică a transsexualului, decât pe auto-identificare.

De asemenea, mulți spun că cerințele de chirurgie ridică o serioasă barieră financiară ca urmare a costurilor pe care le impun astfel de proceduri.