ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Gucci retrage de la vânzare un pulover, după ce a primit critici pentru „conotații rasiste", articolul de îmbrăcăminte de culoare neagră acoperind partea de jos a feței, dar păstrând o tăietură roșie în dreptul gurii, care "amintea de machiajul actorilor albi care jucau personaje de culoare”, anunță CNN, potrivit Mediafax.

Astfel, potrivit sursei citate, prezentarea acestui pulover a stârnit reacții vehemente în mediul online, produsul vestimentar fiind considerat o aluzie la machiajul devenit un simbol al rasismului din prima jumătate a secolului al XX-lea, "blackface".

Multe voci din partea publicului au catalogat articolul de îmbrăcăminte drept „jignitor". Compania Gucci a dat publicității o declarație prin care își cere scuze pentru orice jignire adusă și asigură publicul că puloverul va fi retras din magazine.