Un juriu din Los Angeles a ordonat companiei Johnson&Johnson să plătească despăgubiri record, de 417 milioane de dolari, unei femei aflate în spital, care ar fi făcut cancer ovarian.

Femeia s-ar fi îmbolnăvit de cancer după ce ar fi folosit în mod regulat pudra de talc a companiei în zona intimă, relatează Today.com. Acum, boala este în fază terminală, anunță univision.com.

Decizia instanței la plângerea depusă de o femeie din California, Eva Echeverria, reprezină cea mai mare sumă acordată până acum într-o serie de procese privind pudra de talc produsă de companie.

Echeverria acuză Johnson&Johnson nu și-a avertizat adecvat consumatorii în legătură cu riscul cancerigen prezentat de pudra de talc. Ea a folosit produsul zilnic, începând din anii ’50 până în 2016 și a fost diagnosticată cu cancer ovarian în 2007, potrivit documentelor depuse în instanță.

Dovezile prezentate în acest proces au inclus documente interne redactate pe parcursul mai multor decenii, care „au arătat juriului că Johnson & Johnson știa despre riscuri”, a explicat avocatul femeii.

Compania a anunțat că va contesta decizia instanței în apel.