ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imaginea cu Statuia lui Iisus, Cristo Rei, din Lisabona, înaltă de 28 de metri, a fost eliminată dintr-o reclamă Porsche postată inițial de producătorul de automobile, fiind lăsat în imagine doar postamentul de 82 de metri înălțime.

Producătorul de mașini de lux Porsche a primit critici după ce a publicat o reclamă cu ocazia sărbătoririi a 60 de ani de la crearea modelului Porsche 911, ștergând din videoclip imaginea cu statuia lui Iisus Cristo Rei, în care este reprezentat Mântuitorul Iisus Hristos cu vederea spre orașul Lisabona, Portugalia, potrivit foxbusiness.com

Compania germană, renumită pentru mașinile sale sport de lux, a lansat săptămâna trecută o campanie pentru sărbătorirea a șase decenii de „ani de viteză” de la crearea modelului Porsche 911, promovând un model de ediție specială a vehiculului, cunoscut sub numele de Porsche 911 S/T 2024. Ca parte a campaniei, Porsche a lansat o reclamă de aproximativ două minute și jumătate, care descrie evoluția Porsche 911.

Într-o versiune a videoclipului postată pe site-ul companiei, la aproximativ 44 de secunde, se vede trecând un Porsche 911, în fundal fiind podul și râul spre care este îndreptată cu fața statuia Cristo Rei, însă statuia lui Isus de 28 de metri este absentă, în imagine fiind vizibil doar postamentul de beton de 82 de metri înălțime. Dispariția statuii a fost constatată prima dată de un utilizator al rețelei sociale X, a cărui postare cu imaginile a devenit virală.
În urma criticilor, Porsche a declarat pentru FOX Business: „Într-o versiune inițială a unui film creat în Europa, statuia Cristo Rei nu apare. Ne pare cu adevărat rău și putem înțelege pe deplin durerea cauzată. Acest film a fost eliminat”.

Duminică după-amiază, Porsche a încărcat pe contul său de YouTube o nouă versiune a videoclipului cu aniversarea a 60 de ani, în care statuia lui Iisus Hristos este vizibilă deasupra postamentului.

Monumentul a fost finalizat în 1959 pentru a exprima recunoștința pentru faptul că Portugalia a fost scutită de distrugerile celui de-al Doilea Război Mondial datorită neutralității sale în conflict.