Compania Vice Media a primit o finanțare printr-un împrumut în valoare de 250 de milioane de dolari din partea unui grup de investitori între care se numără și George Soros, arată Variety, citată de Mediafax.

Finanțarea a fost acordată de 23 Capital, o companie financiară care care susține întreprinderi din domeniile sportului, muzicii și divertismentului, cu participarea Soros Fund Management, Fortress Investment Group și Monroe Capital.

„Odată cu această investiție de capital, planurile de dezvoltare pentru Vice se pot accelera, permițându-ne să punem în aplicare noua viziune strategică a companiei”, spune un reprezentant al Vice.

La începutul acestui an, compania Vice s-a confruntat cu o scădere a profitului și a fost nevoită să concedieze aproximativ 250 de angajați.

Compania care are acum sediul în Brooklyn a fost lansată în 1994, sub forma unei reviste specializate în cultura punk din Montreal. În 2017, compania valora 5.7 miliarde de dolari.

În urma acuzației că în cadrul companiei femeile sunt primite cu ostilitate, Vice a renunțat la mai mulți șefi asupra cărora plana suspiciunea de hărțuire sexuală. Compania a acceptat în luna aprilie să plătească în jur de 1,9 milioane de dolari pentru a rezolva printr-o înțelegere o acțiune în instanță, firma fiind acuzată că plătește în mod curent salarii mai mici femeilor decât le plătește bărbaților.

În România, VICE se descrie ca un trust „care se adresează progresiștilor, tinerilor avangardiști, tineri din mediul urban între 18 și 35 de ani.  Siteul Vice.a militat împotriva Referendumului pentru familie, iar după scandalul finalei Eurovision România, cei de aici afirmau că această competiție este una a „comunității LGBTQ” și că la finala de la București era obligatoriu să piardă „homofobii”.