ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corporația Media VICE are din nou probleme peste Ocean. Acuzată în trecut de sacrificarea principiilor jurnalistice pentru satisfacerea intereselor corporațiilor, acum trebuie să achite 1,8 milioane de dolari după ce a fost acuzată că a plătit salarii mai mici femeilor. 


Vice Media a acceptat să achite 1,8 milioane de dolari către 675 de foști angajați pentru a pune punct unui proces în care era acuzată că în mod constant a plătit cu mult mai puțin femeile decât bărbații, potrivit Variety, citată de news.ro

Soluționarea procesului a fost prezentată spre aprobare Curții Supreme din Los Angeles pe 25 martie. Informația privind înțelegerea a fost prima dată publicată de The Hollywood Reporter. 

Procesul a fost intentat în februarie 2018 în numele lui Elizabeth Rose, un fost manager de proiect angajat al companiei Vice, care a spus că a descoperit că femeile din firmă erau constant plătite cu mult mai puțin decât bărbații pentru aceeași muncă. 

Acuzația la adresa Vice a fost că a încălcat legile Statelor Unite, dar și ale statelor California și New York în ceea ce privește egalitatea dintre femei și bărbați în cazul remunerației.

Anul trecut, compania l-a angajat pe Nancy Dubuc, fost CEO al A+E Networks, în calitate de CEO  în contextul în care Vice a întâmpinat dificultăți în urma lansării unor acuzații referitoare la comportamentul discutabil al unor executivi din cadrul companiei. El l-a înlocuit pe co-fondatorul Shane Smith, care a devenit președinte executiv. 

După ce Rose a intentat procesul, potrivit avocaților ei, mai mult de 60 de persoane s-au prezentat pentru a discuta despre experiențele lor de lucru pentru Vice și au adus documentația privind plățile lor. Prin urmare, alte patru foste angajate ale Vice s-au alăturat în proces ca reclamante: Alyson Comingore, Alice Speri, Averie Timm și Zoe Miller.

Înțelegerea a stabilit deconturi pentru 675 de persoane, potrivit documentelor Curții. Vice a fost de acord să plătească 1,875 de milioane de dolari. 

Avocații celor care au mers în instanță, de la firma Alexander Krakow + Glick, au cerut despăgubiri de 647.000 de dolari. Cele cinci inițiatoare ale procesului, printre care și Rose, vor primi nu mai mult de 15.000 de dolari fiecare. Ceea ce înseamnă că pentru restul angajatelor va rămâne o medie de câte 1.720 de dolari.

Vice și-a început activitatea în anul 1994, în Montreal, ca o revistă tipărită, în limba engleză. Compania Vice Media include canalul de televiziune Viceland TV, Vice News și secțiuni de lifestyle, cultură și entertainment. 

În România, VICE se descrie ca un trust „care se adresează progresiștilor, tinerilor avangardiști, tineri din mediul urban între 18 și 35 de ani.  Siteul Vice.a militat împotriva Referendumului pentru familie, iar luna trecută, după scandalul finalei Eurovision România, cei de aici afirmau că această competiție este una a „comunității LGBTQ” și că la finala de la București era obligatoriu să piardă „homofobii”.