ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania de servicii financiare Visa a anunțat că nu-l va mai folosi pe actorul Morgan Freeman pentru reclamele sale, pe fondul multiplelor acuzații de hărțuire sexuală.

Morgan Freeman a fost acuzat joi de mai multe femei de hărțuire sexuală și comportament inadecvat, scrie breitbart.com.

„Suntem la curent cu acuzațiile care i-au fost aduse domnului Freeman. La acest moment, Visa va suspenda campania de publicitate în care apare actorul”,  a anunțat un oficial al companiei americane.

Decizia Visa vine după ce autoritățile canadiene au decis să renunțe la serviciile actorului pentru transportul public din Vancouver, unde vocea lui Freeman urma să fie care care face anunțurile, scrie New York Times.

În vârstă de 80 de ani, actorul Morgan Freeman, premiat cu Oscar pentru rolul secundar din „Million Dollar Baby” (2004), a fost acuzat de opt femei într-un raport realizat de CNN. El neagă acuzațiile și spune că „nu este corect să compari incidente îngrozitoare de agresiune sexuală cu umor sau complimente deplasate”.


Într-o declarație mai detaliată, actorul din celebrul film „Shawshank Redemption”  a spus că este "devastat" , având în vedere că acum cariera sa este subminată și a negat vehement acuzația de agresiune sexuală ce i-a fost adusă.

„Recunosc că sunt o persoană care simte nevoia să încerce să facă femeile - și bărbații - să se simtă apreciați și să se simtă confortabil în jurul meu", a declarat câștigătorul premiului Academiei de Film. „Ca o parte a acestui lucru, adesea am încercat să glumesc și să complimentez femeile, în ceva ce eu credeam că este plin de suflet și de umor”.

Morgan Freeman este doar ultima dintre cele peste o sută de personalități  din industria filmului  acuzate de comportament sexual indecent în urma scandalului Harvey Weinstein. Printre cei acuzați de hărțuire sexuală se numără actorii Kevin Spacey, Dustin Hoffman, James Franco și Bill Cosby.