ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul inflației în creștere, Worldcoin profită de criza economică din Argentina, oferind 50 de dolari în criptomonede pentru datele biometrice de la cetățenii vulnerabili financiar, potrivit Reclaim the Net

Scopul proiectului este de a deveni cea mai mare rețea financiară și de identificare digitală din lume. Pentru a-i stimula pe oameni să își ofere datele biometrice conținute în irisul lor, ei primesc o cantitate mică din criptomoneda Worldcoin, WLD.

În Argentina, rapoartele arată că aceste metode includ exploatarea vulnerabilității financiare extreme a persoanelor cu venituri mici.

Potrivit Rest of the World, în cifre, aceasta înseamnă că oamenii afectați de o rată a inflației de aproape 300% primesc WLD în valoare de 50 de dolari atunci când acceptă să li se scaneze ochii.

Pare o afacere proastă, dar realitatea dură din Argentina în acest moment este că unii pensionari, precum o femeie menționată în articol, primesc doar 95 de dolari pe lună din planul lor de pensie.

Pensionara menționată în articol, care a acceptat scanarea, este una dintre cei 500.000 de oameni care au făcut același lucru până acum în această țară sud-americană.

Evident, țările cu inflație ridicată, cu un nivel scăzut de ocupare a forței de muncă și, în general, cu dificultăți economice cad pradă mult mai ușor unor astfel de practici.

Știrile despre obținerea rezultatelor Worldcoin în astfel de circumstanțe aruncă o nouă lumină asupra cifrelor pe care compania le prezintă publicului ca fiind un aspect pozitiv – și anume, „mai mult de 10 milioane de oameni din 160 de țări și-au creat un World ID și un portofel compatibil”, în timp ce se pretinde că 5.195.475 de persoane își verifică World ID-ul prin aplicația Orb a companiei, bazată pe scanarea irisului.

„Aproape 60 de centre Worldcoin Orb au fost înființate în Argentina, multe dintre acestea fiind situate în cartierele de muncitori din jurul Buenos Aires”, se spune în articol, care mai menționează că „anul trecut, Worldcoin Orbs au fost disponibile în 25 de țări. Astăzi, ele sunt limitate la Argentina, Chile, Germania, Japonia, Singapore, Mexic, Coreea de Sud și SUA.”