ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul în care se confruntă cu peste 30 de procese intentate împotriva ei ca urmare a unei încălcări masive a securității a datelor, compania de genomică și biotehnologie 23andMe, care efectuează și teste genetice, a încercat să dea vina la victime pentru a se absolvi de orice răspundere, după cum reiese dintr-o scrisoare trimisă unui grup de victime, obținută de TechCrunch

În loc să-și accepte răspunderea pentru eșecul monumental în asigurarea securității datelor, compania încearcă să transfere vina asupra clienților ei, după cum a spus într-un e-mail către TechCrunch Hassan Zavareei, unul dintre reprezentanții legali ai victimelor.

Anterior, în decembrie, 23andMe a confirmat că hackerii au furat datele genetice și referitoare la originile ancestrale ale unui număr uimitor de 6,9 milioane de utilizatori, ceea ce reprezintă aproape jumătate din baza sa de clienți.

23andMe a anunțat că a impus autentificarea cu doi factori după încălcarea masivă de date.

Mai puțin de 14.000 de utilizatori ar fi fost victimele inițiale, dar acțiunile întreprinse de infractorii cibernetici au dus la expunerea datelor personale ale încă 6,9 milioane de utilizatori, întrucât aceștia aveau acces prin intermediul funcției 23andMe DNA Relatives, care permite partajarea unor date despre clienți cu persoane recunoscute ca fiind rude pe platforma lor.

Nu a existat niciun răspuns oferit de 23andMe sau de consilierul său juridic la solicitările de comentarii din partea TechCrunch.