ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!Scandalul clorochinei ia amploare. El ajunge până la cele mai înalte niveluri, lovindu-l direct pe președintele Emmanuel Macron, scrie EVZ.


Franța, a cincea economie ca mărime a lumii, este în mod evident scena unui scandal uriaș: regimul Macron ajută Big Pharma să profite de pe urma expansiunii coronavirusului. Aceasta este concluzia șocantă a unei analize realizate de Asia Times, în legătură cu disputa despre clorochin.

Autorul articolului, faimosul ziarist brazilian Pepe Escobar, face o cronologie lămuritoare a evenimentelor.

Yves Levy, a condus INSERM (Institutul Francez pentru Sănătate și Cercetare Medicală) din 2014 până în 2018, când a fost numit consilier de stat extraordinar al administrației Macron. Doar 12 persoane dețin în Franța acest titlu.

Levy este căsătorit cu Agnes Buzyn, care a fost ministru al Sănătății până în data de 16 februarie, când a demisionat la cererea lui Macron pentru a candida din partea partidului său, En Marche, la Primăria Parisului. Ea a fost zdrobită în primul tur, care a avut loc pe 16 martie.
Levy a avut o dispută aprigă cu profesorul Didier Raoult, din Marsilia, considerat epidemiologul numărul 1 în lume. Levy a refuzat centrului de cercetări de renume mondial condus de Raoult să folosească eticheta INSERM

Raoul a realizat o serie de experimente în care hidroxiclorochina și azitromicina au vindecat 90% dintre cazurile de COVID-19, dacă acestea sunt depistate timpuriu.

(Testarea masivă și depistarea timpurie au fost cheia succesului stăvilirii epidemiei în Coreea de Sud, Singapore, Taiwan, Vietnam.)

Raoult se opune izolării totale a persoanelor sănătoase sau a celor ce sunt potențial purtătoare, pe care o consideră anacronică, „medievală”. Doar cei infectați ar trebui izolați. El se pronunță pentru testarea masivă și tratamentul rapid cu clorochină.

Clorochina este foarte ieftină: 10 pastile – 1 euro. Aici este buba, scrie Escobar: Big Pharma (din care face și colosul francez Sanofi), care finanțează masiv INSERM, și-ar dori o soluție mai profitabilă.

Sanofi afirmă că se „pregătește activ” să producă clorochina, dar aceasta ar putea dura „săptămâni” și nu dă nici un detaliu despre prețul viitor.

Citiți articolul integral AICI

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews