ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membri ai sindicatului PAME  din Grecia au ocupat joi sediul Ministerului Finanţelor, acuzând guvernul că nu face nimic pentru a scoate țara din criză. Sindicaliștii au urcat pe sediul clădirii, unde au pus un banner uriaș pe care scria ”Am sângerat destul! Am plătit destul!”.

Acțiunea sindicaliștilor a avut loc în momentul în care premierul Alexis Tsipras se afla la Bruxelles, pentru a negocia cu Troica- Comisia Europeană, FMI și Banca Centrală Europeană deblocarea tranșei de împrumut de 7,2 miliarde de euro, necesară Atenei pentru a evita falimentul.
 
În semn de protest față de aceste negocieri, muncitorii au ocupat sediul Ministerului de Finanţe, situat în Piaţa Syntagma din Atena, afişând o pancartă pe care scria: "Am vărsat destul sânge! Am plătit destul!". Proteste similare au avut loc și în alte orașe ale Greciei, informează Russia Today.
 
Televiziunea de stat (ERT) a relatat că ocuparea sediului Ministerului de Finanţe este un gest "simbolic şi paşnic".
 
Un alt sindicat - ADEDY - a cerut organizarea unor manifestaţii la Atena, pentru a exprima nemulţumire faţă de măsurile de austeritate solicitate de Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.