ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un matematician de la Universitatea A&M din Texas susţine că este probabil ca avionul MH370 Malaysia Airlines, dispărut în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur la Beijing, să fi plonjat vertical în Oceanul Indian, informează CNN, citat de b1.ro.

Goong Chen a stabilit, folosind "matematica aplicată" şi simulări pe calculator, că un avion care plonjează vertical în apă nu se dezintegrează. Un avion care loveşte apa la un anumit unghi se rupe în bucăţi care se împrăştie pe suprafaţa apei. În schimb, unul care loveşte apa aproape vertical suferă pagube minime, arată matematicianul, care susține că acesta ar putea fi motivul pentru care nu au fost găsite fragmente din avion.

Chen nu elaborează însă şi o teorie în legătură cu ce ar fi putut determina avionul să coboare vertical. "Ultimele momente ale MH370 vor rămâne probabil un mister până când cutia sa neagră va fi recuperată şi decodată", notează acesta.

Studiul a fost publicat în ediţia din aprilie a revistei Societăţii americane de matematică.