ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși la concurs au participat foarte multe fete blonde cu tenul alb, care de altfel au reușit să câștige de-alungul anilor, finlandezii au decis ca titlul „Miss Helsinki 2017” să fie câștigat de Sephora Ikalaba, singura concurentă din competiție de origine africană.

„Nu numai că o africancă a câștigat titlul de Miss Helsinki, dar mai arată și ca un bărbat. Ce naiba se întâmplă cu tine, Finlanda?", au scris pe pagina lor de facebook cei de la Generation Europa.

„În ce hal a ajuns corectitudinea politică și multiculturalismul să spele pe creier o națiune! Aceasta este Miss Helsinki. Fără cuvinte.”, a scris și Sebastian Bodu pe contul său de Facebook.

Finlanda este recunoscută pentru femeile frumoase blonde, astfel că atribuirea unui titlu de regină a frumuseții a acestei țări unei femei de origine africană care nu a impresionat atât de mult prin fizicul ei, a luat prin surprindere pe toată lumea. Sute de postări pe facebook au avut acest subiect de dezbatere.