ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul francez, Edouard Philippe, a anunțat marți că numărul orelor de limba franceză pe care ar trebui să le parcurgă străinii care se instalează legal în Franța va fi dublat, pentru a ajunge la 400 și chiar la 600, în unele cazuri, în cadrul unei reforme a politicii de integrare „lipsite în acest moment de ambiție”.

În finalul primei reuniuni a Comitetului interministerial pentru integrare, premierul francez a subliniat că „în centrul echilibrului general al politicii de imigrație și azil se află calitatea politicii de integrare" și a făcut apel la o politică „demnă de Republica noastră pentru toți cei care primesc dreptul de ședere în Franța".

Șeful executivului francez nu a avansat costul măsurilor anunțate, care se inspiră din raportul prezentat în februarie de deputatul Aurelien Taché din partea partidului prezidențial, La Republique en Marche. Acesta din urmă a evaluat la 607 milioane de euro costul a 72 de propuneri ambițioase de reformă, informează Agerpres.