ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liberalizarea regimului de vize pentru Turcia poate fi implementată doar în cazul în care Ankara își va modifica legislația antiteroristă, considerată a fi la originea unor abuzuri, a declarat marți secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, informează DPA.
 
"Uniunea Europeană a impus condiții Turciei pentru a putea obține anularea vizelor pentru cetățenii săi care călătoresc în Spațiul Schengen și una dintre condiții a fost ca Ankara să-și schimbe legislația și practicile antiteroriste care afectează libertatea de expresie", a declarat Jagland, într-un discurs rostit în cadrul Adunării Parlamentare a CoE.

Acordul UE-Turcia a fost semnat în luna martie după ce peste un milion de migranți și solicitanți de azil au ajuns în Europa anul trecut. În cadrul acordului, Ankara s-a angajat să stăvilească fluxul migrator, iar UE a promis în schimb un ajutor financiar inițial de 3 miliarde de euro, liberalizarea regimului de vize și deblocarea procesului de aderare a Turciei la UE, precum și preluarea direct din Turcia a unui număr de migranți sirieni echivalent cu cel al migranților returnați din Grecia către teritoriul turc. După semnarea acordului, numărul migranților care au ajuns din Turcia în Grecia a scăzut semnificativ, conform Agerpres.