ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parchetul din Paris a cerut organizarea unui proces privind acte de „hărțuire morală" împotriva conducerii companiei France Telecom, inclusiv a fostului director general Didier Lombard, în ancheta privind seria de sinucideri în rândul angajaților, scrie cotidianul Liberation, citat de Zf.ro.

Membrii conducerii companiei sunt suspectați că au aplicat o politică care avea rolul „destabilizării" angajaților, pentru a accelera plecarea acestora. Numeroși angajați ai companiei s-au sinucis în perioada 2008 - 2009.

Devenită între timp Orange, France Telecom este prima companie prezentă în indicele bursier CAC 40 acuzată de hărțuire morală. Printre persoanele acuzate direct în acest scandal se numără fostul director general al France Telecom Didier Lombard, fostul director executiv Louis-Pierre Wenes și Olivier Barberot, directorul pentru resurse umane. Alți patru membri ai conducerii companiei sunt inculpați pentru complicitate.

Procurorii susțin că France Telecom a început să aplice, din 2007, „măsuri de austeritate" care au avut ca efect „destabilizarea" angajaților și „crearea unei atmosfere profesionale îngrijorătoare", pe fondul procedurii de restructurare.

În perioada 2006 - 2011 s-au înregistrat aproape 40 de victime: 19 s-au sinucis, 12 au încercat să se sinucidă, iar opt angajați au suferit de depresie și au întrerupt activitățile. Conform sindicatelor, 35 de angajați s-au sinucis în perioada 2008 - 2009.