ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa numiții "susținători silențioși"  sunt cei care au contribuit la victoria lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, în ciuda tuturor sondajelor și analizelor care îl dădeau perdant. Acuzat de rasism, sexism sau bigotism, candidatul republican a reușit să dea peste cap toate pronosticurile și să aducă de partea sa și femeile și hispanicii și chiar pe musulmani.

Este cazul Asrei Nomani, musulmană, imigrantă în SUA, care, după ce în 2008 l-a votat pe Barack Obama, acum a ales să-și dea votul pentru candidatul republican, intrând și ea în categoria "susținătorilor silențioși".
Fostă jurnalistă la Wall Street Journal, co fondatoare a Mișcării Reformei Musulmane, Asra Nomani explică, într-o scrisoare publicată de Washington Post, de ce l-a ales pe Trump, și nu pe Hillary. Și de ce a preferat până acum să nu facă publică intenția de a-l vota pe Trump.

"Aceasta este cofesiunea mea. Am 51 de ani, sunt musulmană, femeie, imigrantă de culoare. Sunt una dintre așa zișii electori silențioși ai lui Donald Trump. Și nu sunt nici bigotă, nici rasistă nici sexistă, așa cum au fost numiți alegătorii lui Trump", își începe Asra lunga epistolă publicată de ziarul american.
"Resping acuzațiile de ură,clivaj, ignoranță care au fost aduse electoratului lui Trump. Susțin Patidul Democrat în ceea ce privește avortul și schimbările climatice. Dar sunt o mamă singură care nu își poate permite asigurările medicale Obamacare, iar programul președintelui Obama "Hope Now" nu m-a ajutat", explică aceasta.

Și asta nu e tot. Cea mai mare eroare a președintelui Obama a fost, potrivit Asrei Nomani, că s-a dovedit mult prea slab în fața terorismului islamic și mult prea tolerant cu Islamul radical. Ea consideră, de asemeenea, că rerorica lui Donald Trump din campanie, despre Islam, a fost "exagerată și demonizată" pentru a distrage atenția de la alte probleme.

Asra amintește și de celebrele e-mail-uri ale lui Hillar Clinton, dezvăluite de WikiLeaks, atacând-o pe candidata democrată pentru finanțările pe care le-a primit din partea unor state islamice. "Faptul că Hillary a primit donații de milioane de dolari pentru Fundația Clinton din partea Qatar-ului și a Arabiei Saudite au contribuit definitiv la anularea sprijinului meu pentru ea".
Fosta jurnalistă mai spune că toată atmosfera de ură creată pe rețelele de socializare până la aceste alegeri a obligat-o să țină secretă opțiunea sa electorală. "Am încercat să îmi exprim câteva gânduri pe Twiiter dar 'revoluția femeilor în pantaloni' (n.r- așa cum au fost numite susținătoarele lui Hiilary clinton) a fost ca un buldozer care strivea orice discurs nuanțat", explică Asra Nomani.

Asra Nomani spune, în finalul scrisorii, că nu se teme deloc de faptul că va fi o musulmană în "America lui Trump", dar îngrijorarea sa ar fi fost infinit mai mare în privința unei dictaturi musulmane teocratice, impusă de țări precum Qatar și Arabia Saudită, în cazul unei Americi a lui Hillary.

După ce Washington Post a publicat scrisoarea ei, pe Twitter au început să curgă mesaje în care Asra este numită "idioată" și "trădătoare" pentru că l-a votat pe Donald Trump.