ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organismele aviatice internaționale au intrat în alertă, după escaladarea conflictului din Siria, avertizând companiile aeriene asupra unor posibile atacuri aeriene sau cu rachete de croazieră în Mediterana de Est.

Astfel, Organizația Europeană pentru Siguranță Navigației Aeriene (Eurocontrol) și Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (AESA) au recomandat companiilor aeriene să manifeste prudență în estul Mării Mediterane din cauza posibilității producerii unor atacuri aeriene sau cu rachete de croazieră în Siria, în următoarele 72 de ore, informează agențiile de știri Reuters și Tass, citate de Mediafax.


Avertismentul vine după ce   președintele Donald Trump a amenințat că ar putea ordona un atac militar punctual ca reacție la presupusul bombardament chimic produs sâmbătă în localitatea Douma, la periferia Damascului. Regimul de la Damasc a negat orice implicare în atacul chimic produs într-o zonă insurgentă, propunând trimiterea unei echipe internaționale pentru efectuarea anchetei.

„Din cauza posibilei lansări de atacuri aeriene în Siria cu rachete aer-sol și/sau de croazieră în următoarele 72 de ore, și posibilitatea perturbării intermitente a funcționării echipamentului radio de navigație, aceste aspecte ar trebui luate în considerare atunci când sunt planificate operațiuni de zbor în zona FIR Mediterana de Est/Nicosia”, se arată într-o notificare postată pe site-ul organizației europene.

Autoritățile aviatice din mai multe țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie, Franța și Germania, au recomandat de mai mult timp companiilor aeriene să nu intre în spațiul aerian sirian, astfel că cele mai multe evită această zonă.