ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interviu acordat la un post de radio, congresmanul republican Peter King a afirmat că în curând vor ieși la iveală „abuzurile grave, periculoase” comise de FBI și CIA împotriva președintelui Trump și a echipei sale de campanie, în 2016, scrie The Hill.
 
„Nu a existat nicio bază legală pentru a începe investigarea, in timpul administrației Obama, a campaniei președintelui și a oamenilor săi, acuzați că ar fi  avut legături cu Rusia”, a afirmat King. De aceea, el consideră ca fiind justificată anchetă actuală a procurorului general al SUA în cazul emiterii unui mandat de interceptare a comunicațiilor lui Carter Page, fost consilier de campanie al lui Trump, în baza unei legi care vizează serviciile străine de spionaj.

„Din probele pe care le-am văzut în ultimii ani, din postura de membru al Comisiei pentru serviciile secrete, nu e nicio îndoială că au fost comise abuzuri grave, periculoase de către FBI și cred că și la nivelurile superioare din CIA”, a spus King.

Republicanii acuză faptul că FBI s-a bazat aproape exclusiv pe un dosar neverificat, posibil inventat, redactat de un fost agent britanic (Christopher Steele) la comanda echipei de campanie a lui Hillary Clinton.

Trump a susținut luni la rând că nu există niciun motiv legal pentru ca FBI să înceapă o investigație asupra campaniei sale înainte ca un consilier special să fie numit pentru a-l investiga, în 2017. Președintele l-a acuzat, de asemenea, pe fostul președinte Barack Obama de „spionaj” în  alegeri.

Democrații consideră însă că întreaga anchetă vizând echipa lui Trump a fost corectă și arată că dosarul amintit nu a jucat un rol important. În mandatul de interceptare se arată însă ca o parte din informațiile care au justificat această decizie vin dintr-o operațiune împotriva campaniei lui Donald Trump (dosarul Steele), fără însă a se specifica cine a finanțat această operațiune.