Într-un interviu acordat la un post de radio, congresmanul republican Peter King a afirmat că în curând vor ieși la iveală „abuzurile grave, periculoase” comise de FBI și CIA împotriva președintelui Trump și a echipei sale de campanie, în 2016, scrie The Hill.
 
„Nu a existat nicio bază legală pentru a începe investigarea, in timpul administrației Obama, a campaniei președintelui și a oamenilor săi, acuzați că ar fi  avut legături cu Rusia”, a afirmat King. De aceea, el consideră ca fiind justificată anchetă actuală a procurorului general al SUA în cazul emiterii unui mandat de interceptare a comunicațiilor lui Carter Page, fost consilier de campanie al lui Trump, în baza unei legi care vizează serviciile străine de spionaj.

„Din probele pe care le-am văzut în ultimii ani, din postura de membru al Comisiei pentru serviciile secrete, nu e nicio îndoială că au fost comise abuzuri grave, periculoase de către FBI și cred că și la nivelurile superioare din CIA”, a spus King.

Republicanii acuză faptul că FBI s-a bazat aproape exclusiv pe un dosar neverificat, posibil inventat, redactat de un fost agent britanic (Christopher Steele) la comanda echipei de campanie a lui Hillary Clinton.

Trump a susținut luni la rând că nu există niciun motiv legal pentru ca FBI să înceapă o investigație asupra campaniei sale înainte ca un consilier special să fie numit pentru a-l investiga, în 2017. Președintele l-a acuzat, de asemenea, pe fostul președinte Barack Obama de „spionaj” în  alegeri.

Democrații consideră însă că întreaga anchetă vizând echipa lui Trump a fost corectă și arată că dosarul amintit nu a jucat un rol important. În mandatul de interceptare se arată însă ca o parte din informațiile care au justificat această decizie vin dintr-o operațiune împotriva campaniei lui Donald Trump (dosarul Steele), fără însă a se specifica cine a finanțat această operațiune.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews