Congresul dă de pământ cu Amazon, Apple, Facebook și Google: Cu tactici anticoncurențiale, de monopol, au devenit cei mai puternici „monștri” corporativi din lume

Amazon, Apple, Facebook și Google s-au angajat în tactici anticoncurențiale, de monopol, devenind unii dintre cei mai puternici „monștri” corporativi din lume, potrivit anchetatorilor congresului care au solicitat într-un raport amplu publicat marți modificări radicale ale legilor federale, astfel încât autoritățile de reglementare guvernamentale să poată ține în frâu imperiul Silicon Valley, scrie Washington Post.
Una dintre acuzațiile asupra coloșilor tehnologici este legată de faptul că monopolul impus de ei a împiedicat crearea altor inovații în domeniile respective.
Documentul de aproximativ 450 de pagini, care acoperă o investigație de aproximativ 16 luni, efectuat de către membri ai Comisiei Antitrust ce face parte din Comitetul Judiciar al Camerei Reprezentanților, a constatat că cei patru giganți tehnologici s-au bazat pe mijloace dubioase și dăunătoare pentru a-și consolida dominația în căutarea pe net, smartphone-urile, rețelele sociale și cumpărăturile.
De asemenea, cei patru giganți tehnologici s-au sustras de la regulile autorităților de reglementare federale a căror sarcină principală este de a se asigura că companiile nu devin astfel de titani corporativi de neatins.
Anchetatorii Congresului acuză Facebook pentru că au înghițit potențialii concurenți cu impunitate și au ajuns la concluzia că Google au faultat în mod necorespunzător site-urile rivale. Raportul parlamentarilor a etichetat ambele companii drept monopoluri, în timp ce a condamnat guvernul federal pentru că nu le-a sancționat pentru aceste abuzuri mai devreme.
La rândul lor, arată ancheta, Amazon și Apple și-au exercitat propria formă de „putere de monopol” pentru a-și proteja și dezvolta amprentele corporative. În calitate de operatori pe două piețe online majore - un site de cumpărături lider mondial pentru Amazon și un puternic App Store pentru Apple - cei doi giganți ai tehnologiei au stabilit de ani buni reguli care îi pun pe vânzătorii și dezvoltatorii mai mici de software și concurenți, în dezavantaj.
Aceste entități, care sunt titani în lumea on-line, au un monopol de putere în multe zone cheie de afaceri și au făcut abuz de poziție dominantă pe o piață unde nu au rivali. Concluziile ar putea să ducă în viitorul apropiat la conceperea unui cadru legislativ prin care aceste companii, care formează așa-zisul Big Tech să aibă ceva mai restrânsă libertatea de mișcare și monopolul.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Strania poziționare a președintelui României pe podiumul de la Bulboaca. Păpușica de paie de la Chișinău și-a permis prea multe

Declinul și Prăbușirea Imperiului American

Explozie de cancere galopante la YouTuberii vaccinați. Sute de influenceri și-au spus povestea

Orașele inteligente vor închide omenirea în noile lagărele de concentrare - „Orașele de 15 minute” - supraveghere omniprezentă, Internetul Corpurilor, restricționarea mișcării, colectarea masivă de date

În țipetele asistenței, Joe Biden cade pe scenă (VIDEO)

CDC dă alarma: "A apărut cel mai important virus de care nu ați auzit!"
Recomandările noastre

Ce au strigat unii dintre cei mai frumoși români din Basarabia, aflați în cușcă la Tiraspol: Te iubim, popor român! Arestarea și eliberarea după 15 ani de temniță a Eroilor Români din Transnistria. 2 și 4 iunie în Istoria recentă a României mici. VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (3)