ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22:00 Fostul premier François Fillon va fi candidatul dreptei la prezidențialele din Franța, după ce a obținut 69,5% din voturi în turul al doilea al primarelor dreptei, organizat duminică. 

Potrivit primelor rezultate parțiale din 2.121 secții de votare, François Fillon l-a devansat clar pe adversarul său, fostul premier Alain Juppe, creditat cu 30,5% din voturi.

Electoratul francez au venit în număr mai mare la urne în turul al doilea, prezența la vot fiind cu 4,5% mai mare la ora 17.00, ora Franței, decât a fost în primul tur.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Electorii conservatori francezi s-au mobilizat azi pentru a alege candidatul la președinția Franței dintre doi foști premieri, Francois Fillion și Alain Juppe, scrie AFP. 

Oricare ar fi câștigătorul, el va avea șanse serioase să câștige și președinția Franței și se va confrunta probabil cu naționalista Marine Le Pen.

Câștigătorul surpriză al primului tur al alegerilor primare, fostul premier Francois Fillon, 62 de ani, are un program foarte liberal în ceea ce privește economia și foarte conservator în ceea ce privește chestiunile sociale. Catolic asumat, este partizanului unei terapii de șoc cu accente thatcheriene de a dezetatiza Franța.


Și el fost șef al guvernului francez și de mai multe ori ministru, Alain Juppe, 71 de ani, pledează pentru reforme profunde sa fără brutalități. Pentru el, identitatea Franței înseamnă diversitate.

Ultimele sondaje arată că ca Juppe nu va putea câștiga în fața lui Fillon, care ar primi 61% dintre voturi.

Electoratul francez au venit în număr mai mare la urne în turul al doilea, prezența la vot fiind cu 4,5% mai mare la ora 17.00, ora Franței, decât a fost în primul tur.