ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iranul îl va „captura” și îl va „judeca” pe președintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat sâmbătă Mohsen Rezaei, unul dintre consilierii ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, informează Mediafax.

„În final, îl vom captura pe Trump și îl vom judeca. Va fi înființată o instanță internațională și Trump va fi judecat. Trebuie să fie judecat nu doar pentru ceea ce a făcut împotriva poporului nostru, ci și pentru crimele împotriva altor națiuni”, a declarat Mohsen Rezaei, secretarul Consiliului de Mediere din Iran, un organism subordonat ayatollahului Ali Khamenei, informează postul iranian Channel 2, citat de cotidianul Times of Israel și preluat de Mediafax.

Cu câteva zile în urmă, Mohsen Rezaei, fost comandant al Gardienilor Revoluției din Iran, a ironizat lipsa de reacție a S.U.A. față de doborârea de către Iran a unei drone militare americane.

„Dacă americanii sunt incapabili să riposteze împotriva Iranului pentru doborârea unui avion ultrasecret, cum ar fi capabili să apere Arabia Saudită?! Nu se pot apăra pe ei înșiși, cum ar putea apăra Arabia Saudită?! Toată lumea a primit mesajul”, a subliniat oficialul iranian într-un interviu difuzat de Institutul de Cercetări Media din Orientul Mijlociu (MEMRI).

Relațiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancțiunilor impuse de Administrația Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul.
 
Relațiile bilaterale americano-iraniene s-au deteriorat după doborârea unei drone militare în Strâmtoarea Ormuz și după atacarea cu drone a unor rafinării din Arabia Saudită, incidente pe care ambele tabere le impută părții adverse sau aliaților acesteia. Iranul a negat implicarea sa în bombardarea instalațiilor petroliere din regatul saudit și consideră că incidentul este „o înșelătorie” menită să alimenteze propaganda în favoarea escaladării conflictelor.