ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orașul est-german Dresda a adoptat miercuri o rezoluție menită să „consolideze democrația” și să „protejeze minoritățile”, pe fondul creșterii îngrijorărilor asupra escaladării extremismului de dreapta, informează Citynews1130.com

Potrivit agenției germane de presă DPA, consilierii locali din Dresda au adoptat săptămâna aceasta o rezoluție intitulată „Criză nazistă?” care atrage atenția că viziunile anti-democratice și extremiste, ba chiar și violențele, ar fi devenit din ce în ce în ce mai evidente în Dresda.

Orașul est-german este sediul grupării anti-migrație PEGIDA, iar partidul de dreapta „Alternativa pentru Germania” a primit peste 17% din sufragii în alegerile locale din acest an.

În rezoluția adoptată miercuri seară, consilierii locali atrag atenția că „opiniile antidemocratice, antipluraliste, mizantrope și extremiste de dreapta și acțiunile violente apar cu tot mai mare frecvență în Dresda”.

Moțiunea a fost votată de membrii Partidului de Stânga, de Verzii ecologiști, de Social-Democrați (centru-stânga), de Democrații Liberi (partid pro-mediul de afaceri) și de un partid satiric intitulat, pur și simplu, „Partidul”.

„Orașul are o problemă cu naziștii”, a spus Max Aschenbach, consilier al Partidului, în discursul său, care a inițiat adoptarea rezoluției.

Consilierii Creștin-Democrați, partidul cancelarului german Angela Merkel, au votat împotriva moțiunii.  

Potrivit Agerpres, orașul Dresda intenționează prin adoptarea acestei rezoluții „să consolideze cultura democratică de zi cu zi” și să „asigure o mai bună protecție a minorităților și a victimelor violenței”. 

Mișcarea PEGIDA (în germană: Patrioții Europeni împotriva Islamizării Occidentului) a celebrat cinci ani de existență în Dresda, unde organizează marșuri regulate, în fiecare luni seară, manifestând împotriva musulmanilor și a imigrației.