ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca reacție la decizia Moscovei de a include pe o listă neagră mai mulți oficiali europeni, indezirabili în Rusia, Parlamentul European a răspuns printr-o măsură similară. PE a anunțat că restricționează accesul mai multor diplomați ruși, printre care și ambasadorul Rusiei la UE.

"În urma publicării listei negre a personalităţilor politice şi oficialilor europeni, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, l-a informat astăzi pe ambasadorul rus pe lângă UE că, având în vedere faptul că autorităţile ruse nu au reuşit să garanteze transparenţa deciziilor lor, conform legii internaţionale şi a obligaţiilor legale, şi să permită persoanelor respective să se apere, consideră că este justificat să se reacţioneze prin măsuri corespunzătoare", a transmis preşedintele PE, într-un comunicat de presă, citat de Deutesche Welle.
 
În consecință, în aşteptarea anulării listei negre, Parlamentul European va restricţiona accesul liber în instituţie al ambasadorului rus şi al altui diplomat şi va evalua cererile de acces din partea unor membri ai Dumei şi ai Consiliului Federaţiei, cele două Camere ale Parlamentului rus, de la caz la caz.
 
De asemenea, PE suspendă participarea la Comisia de cooperare parlamentară UE-Rusia.