ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În recentele dezbateri a fost avansat argumentul potrivit căruia Uniunii Europene îi lipsește controlul democratic și nicio reformă nu va putea schimba vreodată acest lucru. Cei care doresc să rămână în Uniune au respins argumentul ca fiind o pledoarie populistă. În opinia lor, pentru astfel de chestiuni înalte nu ar trebui consultați oamenii deoarece ei nu înțeleg care este miza. Experții sunt cei care trebuie să decidă.

De fapt, experții, sau cel puțin aceia pe mâna celor care au mers eurofilii, sunt cei care nu au înțeles. Le-a scăpat din vedere că britanicii sunt un popor profund democratic și nu acceptă să fie guvernați de birocrați care nu pot fi trași la răspundere pentru greșelile lor. Într-adevăr, văzând tonele de furie aruncate după vot asupra electoratului, ne putem întreba cu temei dacă elitele sociale și de afaceri din țara noastră cred cu adevărat în democrație.

Unii au cerut un al doilea referendum, imitând astfel modelul Uniunii Europene care, atunci când este învinsă într-un vot popular, cere repetarea votului pentru a le da oamenilor șansa de a-și corecta greșeala. Dar tocmai pentru că Uniunea Europeană nu are încredere în oameni, oamenii nu au încredere în Uniunea Europeană.