Guvernul va fi obligat să organizeze alegeri legislative anticipate, dacă nu va recâștiga majoritatea parlamentară pierdută la ultimele două voturi din legislativ asupra reformelor cerute de creditorii internaționali, a avertizat miercuri premierul Alexis Tsipras.

”Aș fi ultima persoană care să aibă un motiv să dorească alegeri dacă am avea o majoritate parlamentară garantată (...) Dacă nu avem o majoritate parlamentară, vom fi obligați să organizăm alegeri”, a declarat Tsipras, într-un interviu, conform Agerpres.

Declarația sa survine în contextul diviziunilor persistente în cadrul partidului său Syriza, al cărui comitet central urmează să se întrunească joi, în tentativa de a aplana divergențele legate de acceptarea sau nu a unui al treilea plan de asistență din partea creditorilor internaționali.

Reunit marți într-o a doua ședință din această săptămână, secretariatul politic al Syriza a decis să convoace comitetul central, după ce câțiva membri ai platformei de stânga a partidului au cerut guvernului să nu continue negocierile cu creditorii.
 
Alexis Tsipras a insistat că guvernul nu are nicio altă opțiune viabilă decât să accepte un nou program de asistență. El a propus organizarea unui congres extraordinar al Syriza la începutul lunii septembrie.