ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile sud-coreene au refuzat să oprească programul național de vaccinare anti-gripală, în pofida presiunilor tot mai mari din partea populației. Un grup important de medici a cerut insistent suspendarea programului după ce 25 de persoane vaccinate au decedat.

Executivul de la Seul susține, însă, că nu există nicio legătură între moartea lor și vaccinuri.
 
25 de oameni, inclusiv un tânăr de 19 ani, făceau parte din programul anti-gripal național. "Înțeleg și regret că oamenii sunt îngrijorați în privința vaccinului. Investigăm cauzele (deceselor), dar vom examina cu atenție întregul proces în care diferite agenții guvernamentale sunt implicate, de la producție la distribuție”, a declarat ministrul sud-coreean al Sănătății, Park Neung-hoo, care a confirmat că programul de vaccinare va continua, scrie The guardian.

Serviciile medicale folosesc 3 tipuri de vaccinuri fabricate în țară.

„Numărul deceselor a crescut, dar echipa noastră consideră că există o posibilitate foarte mică să fi rezultat din cauza injecțiilor”, a declarat în parlament directorul agenției, Jeong Eun-kyeong.
 
Oficialii au anunțat luna trecută planuri de a procura cu 20% mai multe vaccinuri antigripale pentru iarnă decât în anul precedent pentru a inocula 30 de milioane de persoane în încercarea de a împiedica sistemul de sănătate să fie supraîncărcat de pacienții cu gripă și de cei cu COVID-19.
 
Din cauza temerilor că pandemia de COVID-19 și cea de gripă sezonieră s-ar putea suprapune, Coreea de Sud a comandat cu 20% mai multe vaccinuri antigripale față de anii trecuți. Programul are ca scop vaccinarea a aproximativ 30 de milioane de cetățeni, dintr-un total de 52 de milioane.