ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump continuă să folosească telefonul mobil în conversații în ciuda atenționărilor din partea serviciilor secrete că aceste discuții sunt interceptate cu regularitate de China și Rusia, relatează New York Times în pagina sa electronică. 

Potrivit unor foști și actuali oficiali de la Casa Albă citați de cotidianul american, spionii chinezi ascultă convorbirile lui Trump de pe iPhone, iar consilierii președintelui i-au spus că și spionii ruși îl interceptează în mod regulat. 

Cu toate acestea, liderul de la Casa Albă refuză să renunțe la iPhone-urile sale. 

Responsabilii citați spun că președintele are două iPhone-uri oficiale care au fost ajustate de Agenția Națională de Securitate pentru a li se limita capacitățile și vulnerabilitățile și un al treilea telefon personal care nu este diferit de sutele de milioane de iPhone-uri folosite în întreaga lume. Trump își păstrează telefonul personal, afirmă oficialii de la Casa Albă, deoarece, spre deosebire de celelalte două telefoane, își poate salva contactele în el. 

Oficialii de la Casa Albă spun că nu pot decât să spere că Trump nu discută informații clasificate în aceste convorbiri, potrivit New York Times. 

Sursele afirmă că nu fac aceste dezvăluiri pentru a-l submina pe Trump, ci din frustrarea legată de ceea ce oficialii consideră a fi abordarea neglijentă a președintelui în privința securității electronice. 

Potrivit oficialilor citați, agențiile americane de spionaj au stabilit, de pildă, că Beijingul încearcă să se folosească de date obținute în aceste convorbiri - cum gândește Trump, ce argumente tind să aibă efect asupra sa și pe cine este înclinat să asculte - pentru a preveni escaladarea războiului comercial cu SUA. 

Printr-un amestec de lobby și spionaj, China a reușit să redacteze o listă de persoane cu care Trump discută în mod obișnuit în speranța de a le folosi pentru a-l influența pe președinte, au mai spus sursele. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews