ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este mic, dar a supraviețuit cutremurelor, războaielor și chiar bombei atomice lansate de americani în urmă cu 70 de ani la Hiroshima. Povestea bonsaiului vechi de aproape 400 de ani, care a rămas intact în ciuda infernului nuclear de la Hiroshima, a devenit viral pe internet.

Când, la 6 august 1945, avionul american Enola Gay lansa asupra orașului nipon Hiroshima prima bombă atomică, bonsaiul se afla la doar câțiva kilometri de epicentrul dezastrului. Cu toate astea, micuțul arbore a rămas intact.
 
Masaru Yamaki, japonezul care avea bonsaiul, se afla acasă când cioburile geamurilor sparte în urma unei explozii puternice i-au perforat pielea. Deși bomba lansată de americani a şters de pe hartă 90% din oraş, omorând 80.000 de japonezi pe loc,  familia lui Yamaki a supravieţuit. La fel şi copacii bonsai pe care îi creşteau, potrivit ziarului La Repubblica.
 
În 1976, acest bonsai vechi de aproape 400 de ani a fost donat de Masaru Yamaki muzeului Muzeului Penjing din Washington pentru celebrarea bicentenarului Declarației de Independență a SUA.
Povestea bonsaiului care a supraviețuit bombei de la Hiroshima este spusă acum de nepoții lui Yamaki.