ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!Copiii de la o grădiniță din Indonezia au fost scoși la paradă, de Ziua Independenței, îmbrăcați în veșminte cum sunt cele ale Statului Islamic și înarmați, provocând nedumerire printre unii și obilgându-i pe organizatori să și ceară scuze.

Aceste imagini cu copiii în straie islamiste și dotați cu replici de arme s-au petrecut în realitate, chiar într-o grădiniță. Cei care au creat acest eveniment au fost și ei „rușinați" într-un târziu când, probabil, și-au dat seama că au exagerat și și-au cerut scuze.

Imaginile din înregistrarea care a devenit viral le arată pe fetițe acoperite total cu haine negre și cu capul total acoperit, defilând înarmate pe străzi, la parada de Ziua Independenței.

Organizatorii nefericitului eveniment au recunoscut că au mers prea departe și și-au ceurt scuze, explicând că nu au intenționat să le cultive copiilor "violența", ci au vrut pur și simplu să aducă în atenție "tema luptei Profetului Mahomed pentru dobândirea credinței și devoțiunii față de Allah".
„Nu există nici cel mai mic radicalism. Subliniez că pur și simplu nu există un astfel de lucru pentru a arăta în mod intenționat existența unor activități radicale”, a declarat un comandant militar, organizator al paradei.

Autoritățile indoneziene nu au fost deloc încântate de inițiativa celor  de la grădiniță. Din contră, ele au criticat aspru parada copiilor,  ce președintele Parlamentului a denunțat o „percepție nefericită” care poate "afecta negativ pe viitor ideile copiilor". 
 
Potrivit unui studiu recent, citat de The Independent, analize făcute in 2017 de agențiile guvernamentale de informații au constatat că aproape un sfert din elevii din colegiu și liceu consideră jihadul violent drept mijloc acceptabil de a transforma națiunea într-un stat islamic