ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania este  în stare de șoc, după imaginile prezentate recent în presă și care surprind cum, într-o moschee din orașul Herford, copiii de doar câțiva ani, din comunitatea turcă, participă la o paradă, în costume de luptă, iar în final simulează moartea, ca martiri, sub steagul semilunei.

Imaginile au fost filmate în moscheea Asociației Ditib, a Uniunii Turco-Islamice, și prezintă copii cu vârste între patru până la șapte ani, care participă la o paradă, cu arme de jucărie și în veșminte militare. Cu voce tare, ei dau comenzi militare și primesc salutul militar, scrie ziarul german Neue Westfälische, citat de site-ul Voice of Europe.
 
Acest „program” a fost înregistrat video, iar imaginile au fost inițial încărcate pe Facebook, după care au fost șterse.

Conducerea asociației Ditib a comentat astfel imaginile pe care presa germană le-a difuzat: „Decizia de a-i lăsa pe copii să facă acest lucru a fost luată de consiliul părinților, iar rolurile au fost create de ei”, a declarat Necati Aydin, membru al consiliului de administrație. El susține că nimeni din conducerea organizației nu a fost implicat în acest program și că nu a știut nimic. În plus, spectacolul nu a fost destinat publicului, a adăugat el.

Ministerul Familiei și Integrării din Statul Renania de Nord-Vestfalia a intrat în posesia filmului, pe care îl consideră ofensator. „Imaginile din moscheea asociației Ditib sunt deranjante și complet inacceptabile”, a declarat Joachim Stamp (FDP), ministrul Integrării departamentului din Dusseldorf.

De asemenea, un politician din CDU, partidul Angelei Merkel, Tim Ostermann a declarat pentru Tag24:

„Consider că este foarte problematic faptul că acești copii sunt folosiți, ceea ce contrazice în mod flagrant orice încercare de integrare. Mai curând, este un semn tipic al unei societăți paralele. Statul și societatea trebuie să facă totul pentru a preveni astfel de situații”.