Sute de copii au fost abuzați sexual de asistenți maternali și de membri ai personalului căminelor de copii, care au fost lăsați să continue nestingheriți, informează o anchetă, citată de BBC

Conform unui raport, orașul Nottingham și comitatul Nottinghamshire i-au expus pe copii la violuri repetate și abuz fizic. 

Ancheta Independentă Privind Abuzul Sexual Asupra Copiilor a raportat că atitudinile sexualizate ale personalului de a îngrijire au fost „tolerate sau trecute cu vederea”.

Anchetatorii au afirmat că în total au primit circa 350 de plângeri, datând încă din anii 1960. 

În raport s-a precizat că acesta este numărul cel mai mare de acuzații de abuz sexual asupra copiilor dintre toate anchetele derulate până acum, cu mențiunea că „dimensiunile reale sunt probabil mai mari”.

Ancheta Independentă Privind Abuzul Sexual Asupra Copiilor (IICSA) a relevat că abuzul a avut o largă răspândire timp de „peste cinci decenii”, iar eșecurile repetate în a învăța din greșeli i-au expus pe și mai mulți copii la pericol. 

De asemenea, anchetatorii au criticat personalul de la Beechwood Community Home din Mapperley, spunând că „foloseau amenințări și violență”, „tolerând sau trecând cu vederea” comportamentul sexualizat față de copii, permițându-le, astfel, abuzatorilor să continue nestingheriți.

Copiii au suferit abuzuri, inclusiv violuri repetate, hărțuiri sexuale și voyeurism, în multe din casele de copii din grija consiliului de administrație al Nottinghamshire, precum și în familiile de plasament.

O fată care a fost abuzată pe când se afla în plasament a fost ulterior transferată într-o casă de copii, unde a fost vizitată de persoana care o abuzase. 

Ancheta a descoperit că într-o casă inspectată la începutul anilor '90, „toți copiii care locuiau acolo de mai mult de 12 luni s-a dovedit a fi fost expuși la comportament sexual nociv”.

De la sfârșitul anilor '70 până anul acesta, 16 membri de personal rezidențial și 10 asistenți maternali au fost condamnați pentru abuz sexual asupra copiilor aflați în grija lor.

Comisia Anchetei IICSA a audiat timp de 15 zile probe de la 114 martori în cadrul unor audieri publice care au avut loc în Londra și în Nottingham în octombrie. 

IICSA a constatat că unor asistenți maternali li s-a permis să continue să îngrijească copii vulnerabili chiar și când erau „răufăcători cunoscuți”, inclusiv unii care „apoi au continuat să abuzeze copii”.

Comisia IICSA a susținut că „personalul consiliului a fost mult prea înclinat să ia partea asistenților maternali și să nu dea crezare copilului”.

Raportul a relevat că doar două acțiuni disciplinare au fost întreprinse în urma unor acuzații de abuz sexual la Beechwood, iar ambele „au fost inadecvate”.

Consilierii comitatului responsabili cu supravegherea copiilor „nu a cercetat proporțiile abuzului sexual sau cel fel de măsuri se luau”, fapt calificat de comisia Anchetei drept o „deficiență gravă de control și administrare”.

Comisia IICSA a criticat și Poliția Nottinghamshire, spunând că investigația inițială privind acuzațiile nu a fost „condusă adecvat”, iar plângerile nu au fost gestionate cu „suficientă seriozitate”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews