Aceasta ar putea fi o consecință a uneia din noile directive ale guvernului britanic, menite să prevină terorismul islamic, conform declarațiilor Ministrului Educației, Nicky Morgan. Astfel, copiii care ar califica homosexualitatea drept "rea" sau "greșită" ar indica profesorilor "radicalizarea" respectivilor elevi.

Directivele menționate se adaugă recentelor declarații ale Primului Ministru, David Cameron, care asigura că Marea Britanie trebuie să fie "intolerantă la adresa intoleranței", motiv pentru care se evită menționarea copiilor musulmani sau proveniți din comunități predominant musulmane.

Creștinii conservatori britanici, care denunță activ pericolele la care sunt supuși copiii primind o educație tradițională în privința homosexualității, au acum un motiv în plus pentru a ridica garda.

Temerile lor nu sunt deloc nefondate: două școli creștine au fost deja calificate cu "insuficient" în lumina exigențelor testului Valori britanice, realizat de guvern în scopul evaluării indicilor de promovare a democrației, toleranței și statului de drept.

Cât despre aplicarea efectivă a directivei, purtătorul de cuvânt al Ministrului Educației afirmă că profesorii au destulă experiență pentru aceasta:
 
"Profesorii lucrează cu tinerii permanent și avem încredere în capacitatea lor de a-i deosebi pe aceia care exprimă o opinie de conștiință de cei intoleranți, plini de aversiune sau cu vederi extremiste".

Nefăcând nici un fel de referire la religie, mai adaugă: "Aceasta nu poate și nu trebuie să împiedice discutarea multor subiecte la școală, oferind elevilor un spațiu sigur unde să se poată dezvolta, explora credințe și ideologii și să se pregătească în mod corect pentru viața într-o Mare Britanie modernă."

Remarcăm aici o temă dragă ideologiei secularizante, a rupturii de credințele și culturile tradiționale, unde școala devine un vector fundamental pentru separarea intelectuală, în acest caz, a copiilor de mediul familial tradițional.

În privința condamnării homosexualității, se vor urmări "schimbările de comportament» și afirmațiile copiilor, care trebuie să se simtă liberi să se exprime numai până la un anumit punct", a explicat Nicky Morgan pentru BBC, potrivit stiripentruviata.ro.

Pentru Andrea Williams, directoarea Christian Legal Centre, pericolul supravegherii este evident.
 
"Numeroase familii consideră căsătoria ca fiind posibilă exclusiv între un bărbat și o femeie. Vor fi aceste familii considerate în mod oficial suspecte și denunțate la poliție? Ne aflăm în pragul unei noi ere sinistre a poliției gândirii în școlile noastre."

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews