Dorinţa de a impune homosexualitatea ca normalitate merge inclusiv până la impunerea unor restricţii elevilor de şcoală generală. 

În Marea Britanie, secretarul de stat pe probleme de educație, Nicky Morgan, a sugerat că elevii care se exprimă la orele de curs împotriva homosexualității ar putea fi considerați posibili extremiști conform orientărilor guvernului, scrie portalul Cultura Vieţii, care citează publicaţia The Telegrapf.

Nicky Morgan a afirmat că eventualele comentarii ale copiilor care consideră homosexualitatea ca fiind „greșită” sau „rea” ar putea „declanșa” îngrijorarea profesorilor, conform orientărilor concepute pentru a ajuta școlile să detecteze o eventuală radicalizare. Creștinii au declarat că remarcile oficialului implică faptul că orice persoană care își crește copiii conform învățăturii religioase conservatoare cu privire la sexualitate ar putea fi, de acum, privită cu suspiciune.

Afirmațiile vin în urma inițiativelor de închidere a două școli creștine, după ce acestea au fost considerate picate la noile teste privind „valorile britanice” introduse de guvern, ca urmare a scandalului intitulat „calul troian”, în care grupări musulmane fundamentaliste au încercat să se infiltreze în școlile din Birmingham.

Inspectorii educației au fost deja instruiți să evalueze dacă școlile promovează teme precum democrația, toleranța și statul de drept.

Într-un articol recent din The Daily Telegraph, în urma atrocităților teroriste din Tunisia, premierul David Cameron a declarat că Marea Britanie trebuie să fie „intolerantă cu intoleranța”.

Departamentul Educației a emis noi orientări pentru școli, pentru a ajuta la identificarea elevilor care riscă radicalizarea. Dna. Morgan a declarat că indiciile ar include „modificările de comportament” și „lucrurile pe care [elevii] le spun”. Întrebată în cadrul unui interviu la BBC Radio 4 dacă aceasta înseamnă că, dacă un copil pune la îndoială democrația, profesorul va trebui să acționeze, oficialul a răspuns: „Nu, cred că școlile trebuie să fie un spațiu sigur în care tinerii să exploreze tot felul de idei. Dar, de anul trecut, am exprimat foarte clar faptul că școlile trebuie, de asemenea, să predea valorile britanice – lucrurile la care ținem cu toții. Cred că sunt lucruri, precum toleranța, și limite pe care tinerii sau oricine altcineva le-ar putea încălca.”

Rugată să exemplifice, dna. Morgan a spus:„Ar putea fi, de exemplu, după cum am văzut, că ISIL sunt extrem de intoleranți cu homosexualitatea.” Presată să răspundă dacă, în cazul în care un copil ar declara că consideră homosexualitatea „rea” sau „greșită”, profesorii l-ar putea considera „un pericol”, domnia sa a declarat: „Ar putea să declanșeze un gând, ar depinde foarte mult de contextul discuției. Dar profesorii ar discuta acest aspect la fel cum o fac deja atunci când sunt îngrijorați cu privire la copiii expuși riscului de a fi atrași într-o bandă sau de a fi exploatați sau care sunt neglijați acasă. Este o chestiune preventivă.”

Andrea Williams, director general al Christian Legal Centre, a declarat: „Multe familii consideră  căsătoria ca fiind numai între un bărbat și o femeie. Aceste familii vor fi de acum oficial tratate cu suspiciune și chiar asociate cu extremismul? Profesorii vor fi obligați să le spioneze sau chiar să le raporteze Poliției? Suntem în pragul unei noi ere sinistre a poliției gândirii în școlile noastre.”

În România, la emisiunea Universul credinţei, de pe TVR 1, după ce Virgiliu Gheorghe şi Andrei Dîrlău. au spus că homosexualitatea ar fi „un comportament deviant" şi „atrage după sine legalizarea pedofiliei", CNA a considerat că s-ar fi incitat la ură împotriva comunităţii gay, iar TVR a primit o amendă de 10.000 de lei.